schade aan dak

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering ZZP?

Heeft u al een aansprakelijkheidsverzekering ZZP?

De meeste mensen die besluiten ZZP’er te worden gaan het liefst gelijk aan de slag. Er moet immers geld verdiend worden. Toch is het belangrijk om zaken als pensioen en verzekeringen goed geregeld te hebben voordat u aan de slag gaat als ZZP’er. Heeft u al een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering? De aansprakelijkheidsverzekering ZZP is tegenwoordig een must. Veel ZZP’ers vergeten deze verzekering. De meeste mensen hebben een particuliere aansprakelijkheidsverzekering, maar deze keert niet uit als u problemen omtrent aansprakelijkheid krijgt vanwege een werksituatie.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering ZZP?

Er zijn tal van situaties die zich kunnen voordoen op het werk die nadelige gevolgen kunnen hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld per ongeluk een ladder laten vallen die de voet van een klant raakt en daardoor een behandeling in het ziekenhuis moet ondergaan. Of u stoot een kop koffie om waardoor elektrische apparatuur van uw opdrachtgever defect raakt. Dit zijn zomaar twee voorbeelden waar ZZP’ers mee te maken kunnen krijgen. Aansprakelijkheid is in elke branche een aandachtspunt. Het maakt dus niet uit of u als ZZP’er aan de slag bent in de bouw, zorg of ICT.
Er zijn twee soorten schades, materiele en lichamelijke schade. Bij een materiële schade blijven de kosten vaak beperkt tot een paar honderd euro. Is er echter sprake van lichamelijke schade, dan kunnen de kosten oplopen tot duizenden of zelfs tienduizenden euro’s. Er zijn weinig ZZP’ers die dergelijke bedragen kunnen betalen. Een aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers is dan ook een must. De verzekeraar zorgt voor de afhandeling van het schadegeval.

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP afsluiten

Via onze website kunt u eenvoudig een passende aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. U kunt al een verzekering afsluiten voor minder dan 10 euro per maand. Als u wilt weten hoeveel u per maand kwijt bent, kunt u de aansprakelijkheidsverzekering ZZP premie berekenen. De hoogte van de premie is afhankelijk van uw beroepsgroep. Vanzelfsprekend is de premie hoger bij een risicovol beroep. Naast de beroepsgroep kijkt de verzekeraar ook naar uw omzet om te bepalen welke premie er in rekening gebracht wordt. De premie valt het laagst uit voor adviserende beroepen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een belastingadviseur. De kans dat u met een dergelijke beroep lichamelijk letsel bij iemand veroorzaakt is zeer klein.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering ZZP?
Beoordeel deze pagina