• Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

  • Werelddekking met uitzondering van de USA

  • Inloop conform de regels van de Orde van advocaten

  • Dekking voor fouten gemaakt door hulppersonen

  • Het kantoorrisico (AVB) kan gemakkelijk worden meeverzekerd

  • Concurrerende premie

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Advocaat

U heeft aan de Orde een Opgave nieuw kantoor aangeleverd? En u voldoet aan de verordening? Dan kunt u van start gaan met uw eigen advocatenkantoor. Maar heeft u al gedacht aan alle verzekeringen die u nodig heeft?

Lancyr Verzekeringen heeft voor u als advocaat de belangrijkste verzekeringen op een rijtje gezet. Als onafhankelijk adviseurs kunnen wij advocaten kwaliteitsverzekeringen aanbieden tegen scherpe tarieven.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor advocaten

Een beroepsaansprakelijkheidverzekering voor een advocaat is een verzekering die alleen dekking biedt wanneer een benadeelde financiële schade (zuivere vermogensschade) heeft door een fout in de advisering en/of het (niet-)handelen van een beroepsbeoefenaar. Er is geen dekking bij een zaak- en letselschade.

Als advocaat weet u dat een claim vanwege een ‘fout’ snel in de papieren lopen. Naast de aansprakelijkheidstelling komt de zakelijke verstandhouding ook druk te staan. Het aantonen van het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als advocaat kan in ieder geval het vertrouwen in een goede afloop bevorderen. Dat is ook één van de redenen waarom sommige brancheorganisaties een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht stellen.

Bereken hieronder de premie van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor u als advocaat