Ondernemers samen sterk

In het pensioenakkoord is het beklonken, alle ondernemers moeten zichzelf verplicht gaan verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Maar traditionele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ZZP’ers zijn kostbaar en ingewikkeld, voor veel ondernemers reden genoeg om geen arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Is er dan geen andere oplossing?

Alternatieve oplossing bij ziekte / arbeidsongeschiktheid

Sinds kort biedt Lancyr een alternatief voor de ZZP’er bij arbeidsongeschiktheid: een eenvoudige, flexibele oplossing voor de eerste 2 jaar ziekte / arbeidsongeschiktheid waarbij een groep ondernemers elkaar helpt als er iemand binnen de groep ziek wordt.

Dit doen we door middel van een zogenaamd crowdsurance platform. Een oplossing die een stuk goedkoper is dan een arbeidsongeschiktheidsverzekering en de ZZP’er toch helpt met een vast maandbedrag bij ziekte.

Wat is Lancyr Crowdsurance?

Lancyr Crowdsurance is een netwerk van ondernemers (dus geen verzekering!) waarbij iedereen maandelijks een bedrag stort op zijn eigen rekening. Al deze bedragen samen vormen een vangnet voor de deelnemers van de groep bij ziekte / arbeidsongeschiktheid.

Hoe werkt Lancyr Crowdsurance precies?

Lancyr Crowdsurance voor arbeidsongeschiktheid zzp Samen met andere ondernemers binnen ons Lancyr netwerk, vormen we een groep van minimaal 100 ondernemers die elkaar dekken bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Lancyr Crowdsurance voor arbeidsongeschiktheid zzp U kiest welk bedrag u per maand netto nodig heeft: Dit mag niet meer zijn dan u werkelijk netto per maand verdient. U kunt kiezen uit € 2.500, € 3.000, € 3.500 of € 4.000 netto per maand.

Lancyr Crowdsurance voor arbeidsongeschiktheid zzp Maandelijks legt u 6% van het gekozen bedrag in op een eigen (te openen) bankrekening. Dit is de maandelijkse reservering. Dat komt neer op een maandelijkse reservering van:

€ 150 bij € 2.500
€ 180 bij € 3.000
€ 210 bij € 3.500
€ 240 bij € 4.000

Een deel van de maandelijkse inleg wordt gebruikt voor donatie aan maximaal 1 zieke ondernemer per maand. Het deel van uw maandelijkse inleg dat overblijft, houdt u zelf op de bankrekening of kunt u gebruiken voor andere doeleinden.

Lancyr Crowdsurance voor arbeidsongeschiktheid zzp U betaalt niet aan een verzekeraar. U doet donaties rechtstreeks aan de zieke ondernemer. Dit gaat via een betaalverzoek. Hoe hoog de donatie is verschilt per maand, maar is nooit meer dan uw maandelijkse inleg. Er kunnen ook maanden zijn dat u niets hoeft te doneren.

Lancyr Crowdsurance voor arbeidsongeschiktheid zzp We gaan uit van vertrouwen. Er wordt geen controle vooraf gedaan. Als u meedoet aan Lancyr Crowdsurance dan verklaart u 100% arbeidsgeschikt te zijn. Wel schakelen we een arbo-deskundige in op het moment dat u of een andere deelnemer zich ziek meldt.

Lancyr Crowdsurance voor arbeidsongeschiktheid zzp U betaalt eenmalige inschrijfkosten van € 185,- en maandelijks € 10,- (beide excl. BTW) om deel te nemen aan het ondernemernetwerk van Lancyr Crowdsurance. Voorlopig werkt Lancyr Crowdsurance met een bankrekening van Bunq voor de maandelijkse donaties. (kostenoverzicht bunq).

Lancyr Crowdsurance voor arbeidsongeschiktheid zzp De eerste 2 maanden ziekte / arbeidsongeschiktheid vangt u zelf op. Daarna ontvangt u 22 maanden lang donaties ter hoogte van het bedrag dat u heeft gekozen.

Inschrijven

Heeft u interesse in het Lancyr Crowdsurance platform? Vul uw gegevens rechts op de pagina in en ontvang een uitnodiging om deel te nemen.

Bent u al klant van Lancyr Verzekeringen? Dan ontvangt u in per mail een KORTINGSCODE t.w.v. € 90,-, speciaal voor ondernemers uit ons Lancyr netwerk.

Arbeidsongeschiktheid na 2 jaar

Lancyr Crowdsurance biedt u een oplossing voor de eerste 2 jaar ziekte / arbeidsongeschiktheid. Daarna bent u op uzelf aangewezen als u onverhoopt langdurig arbeidsongeschikt bent geworden.

Wilt u aansluitend op de eerste 2 jaar Lancyr Crowdsurance een arbeidsongeschiktheidsverzekering regelen voor de langere termijn? Omdat u de eerste 2 jaar al geregeld heeft via Lancyr Crowdsurance, kunt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten met een wachttijd van 2 jaar. Dit betekent dat uw arbeidsongeschiktheidsverzekering pas begint uit te keren na 2 jaar ziekte. Het voordeel hiervan is dat de premie van de arbeidsongeschiktheidsverzekering dan vele malen lager is. Neem contact op met uw adviseur voor meer informatie.

Schrijf me in

Lancyr Crowdsurance: de oplossing bij arbeidsongeschiktheid voor de ZZP’er
Beoordeel deze pagina