Schade installateur

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP installateurs

Een Aansprakelijkheidsverzekering ZZP Installateur is geen overbodige verzekering. Sterker nog, het kan u veel geld besparen wanneer u in uw werkzaamheden als ZZP’er in de installatietechniek schade toebrengt aan of bij een derden. Hieronder ziet u twee voorbeelden waarbij een ongeluk in een klein hoekje zit en waardoor de installateur, die net als u werkzaam is als ZZP’er, financieel risico loopt.

Case 1: Installateur beschadigt glazen deur met zijn gereedschapskist

Een installateur heeft een klus in een appartementencomplex. Hij heeft zijn auto geparkeerd en gaat het complex binnen. Omdat hij de auto niet in de buurt kan parkeren neemt hij gelijk zijn gereedschapskist mee. Afgesproken is dat hij in de hal even wacht en de beheerder belt om samen naar de centrale electriciteitsruimte te gaan. Hij belt de beheerder op om aan te geven dat hij er is maar staat te dicht bij de glazen pui. Tijdens zijn telefonisch gesprek doet hij een stap naar achter en tikt daarmee met de hoek van zijn metalen gereedschapskist tegen de glazen pui. Die krijgt een enorme barst.

Gelukkig heeft de installateur een aansprakelijkheidsverzekering ZZP afgesloten. Samen met de beheerder wordt afgesproken dat de beheerder hem aansprakelijk zal stellen en hij zijn aansprakelijkheidsverzekeraar op de hoogte zal brengen.

 Case 2: Installateur beschadigt met een meegenomen trap een muur

Een installateur heeft voor het gemak een trap meegenomen om een bepaalde klus te doen. Na een halve dag werken zit het erop en wordt samen met de klant de werkzaamheden laten zien en het eindresultaat. De klant is tevreden en de installateur kan zijn spullen inpakken. Hij pakt de trap op en gereedschapskist en loopt naar de voordeur. Door een ongelukkige beweging schaaft de over zijn schouder gedragen trap een strak gestucte witte muur waarbij een enorme lelijke kras te zien is. Aangezien dit midden in de huiskamer is gebeurd en de kras duidelijk is te zien, stelt de klant de installateur aansprakelijk. De hele muur moet opnieuw gedaan worden. Doordat de installateur daar aanwezig was om de elektriciteit in orde te maken en niet als zijnde een stukadoor valt dit geval onder het kopje “ongelukje”. Dit zijn gevallen waar een aansprakelijkheidsverzekering ZZP dekking voor biedt. Zou hij een stukadoor zijn geweest en de schade zou zijn ontstaan tijdens tijdens zijn werkzaamheden als stukadoor, dan zal deze verzekering niet tot uitkering overgaan.

Wilt u ook goed verzekerd aan de slag bij uw opdrachtgever? Sluit vandaag nog uw aansprakelijkheidsverzekering ZZP installateur af binnen 5 minuten. Bekijk hier uw premie als u ZZP’er bent en werkzaam als installateur.

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP installateurs
Beoordeel deze pagina