Laptop schade

Schadecases : Aansprakelijkheidsverzekering ZZP claims

Dat een aansprakelijkheidsverzekering ZZP  belangrijk is blijkt uit de volgende twee schadevoorbeelden waarbij twee ondernemers per ongeluk schade veroorzaken bij het uitoefenen van hun vak.

Marketingadviseur en beschadiging glazen tafel

Een marketing adviseur komt bij een nieuw bedrijf om kennis te maken. De eigenaar van het bedrijf geeft hem een korte rondleiding in het bedrijf en vertelt hem wat hij graag van de marketing adviseur wilt hebben.  Men besluit om aan een grote glazen tafel te gaan zitten. De marketing adviseur pakt zijn lap-top, zet deze op de glazen tafel en start een programma op. Om één en ander visueel te laten zien, draait hij de laptop naar zijn klant toe. Men hoort een krassend geluid. De adviseur schrikt, tilt zijn laptop op en ziet een gigantisch kras op de glazen tafel. Er zat een klein steentje onder zijn laptop die de kras had veroorzaakt. De glazen tafel was net nieuw. De eigenaar van het bedrijf was totaal niet blij. De man belt gelijk zijn verzekeraar met het verzoek een schadeformulier naar het bedrijf te mailen. Samen met een aansprakelijkheidsstellingsbrief  wordt het formulier opgestuurd naar het kantoor die de aansprakelijkheidsverzekering ZZP heeft geregeld. Zonder enige discussie wordt de schade vergoed.

Fotograaf stoot per ongeluk flatscreen van de televisietafel af

Een fotograaf is bezig met een bruiloft-reportage. Afspraak is dat de eerste foto’s gemaakt worden in het huis van de bruid. De man komt binnen en gaat voortvarend te werk. Hij haalt de camera uit zijn tas, legt een tweetal lenzen naast de flatscreen op de televisietafel en gaat beginnen met foto’s maken. De deurbel gaat en de bruidegom komt binnen. Deze jongen neemt echter een aantal mensen mee waardoor het een beetje druk wordt in de woonkamer. De fotograaf heeft daardoor minder ruimte maar weet zich wel staande te houden. Hij maakt foto’s totdat er een gigantische knal te horen is. De flatscreen is op de grond gevallen. De fotograaf had met zijn elleboog per ongeluk deze van de tafel af gestoten. Iedereen lacht en roept dat scherven gelukt brengen. De vader van de bruid is echter minder blij. De fotograaf stelt hem gerust. “Laten we eerst feest vieren, de schade zal vergoed worden. Ik heb een goede aansprakelijkheidsverzekering hiervoor”.

Zoals u leest zijn dit twee gevallen die iedereen kan overkomen. Dus ook u als ZZP’er. Wilt u ook goed verzekerd kunnen werken bij uw opdrachtgever? Sluit dan vandaag nog uw aansprakelijkheidsverzekering ZZP binnen 5 minuten.

Schadecases : Aansprakelijkheidsverzekering ZZP claims
Beoordeel deze pagina