Hypotheek met NHG voor ZZP’ers

nhg voor zzpGeweldig nieuws voor de ZZP’er: vanaf 1 december 2016 is een hypotheek met NHG voor ZZP’ers een stuk eenvoudiger geworden. Het is mogelijk om een hypotheek met NHG te krijgen als minimaal 12 maanden zelfstandig ondernemer bent. Voorheen was dit met of zonder NHG bijna altijd minimaal 3 volledige kalenderjaren.

Het Waarborgfonds Eigen Woningen heeft hiermee de deur open gezet voor startende ondernemers. Door middel van een samenwerking met een aantal partijen is er nu deze mogelijkheid.

Voorwaarden voor een hypotheek met NHG voor ZZP ‘ers?

NHG heeft als belangrijkste regel dat er een inkomensverklaring aangeleverd moet worden bij een partij die door NHG is aangewezen. Deze partij bepaalt op basis van de door u aangeleverde cijfers met welk inkomen kan worden gerekend voor de hypotheek. Een inkomensverklaring kost 250 euro.

Vervolgens zijn er maar een beperkt aantal geldverstrekkers die zijn aangesloten bij deze samenwerking. U kunt o.a. terecht bij SNS, Delta Lloyd, Aegon, BLG Wonen en RegioBank. Vanaf januari 2017 komt daar nog Woonfonds Achmea bij.

Hoe wordt mijn ZZP inkomen berekend?

  1. Er wordt gekeken naar uw gemiddelde inkomen over de laatste 3 jaar (kalenderjaren). Of dit nu uit uw activiteiten als zelfstandig ondernemer komt of uit loondienst of een combinatie daarvan, maakt niet uit. Sociale uitkeringen tellen niet mee.
  2. Het laatste kalenderjaar mag niet minder zijn dan het gemiddelde. Anders telt het lagere inkomen van het laatste kalender jaar als toetsinkomen.
  3. De cijfers van uw onderneming van het lopende jaar moeten minimaal de lijn volgen van het gemiddelde van de afgelopen 3 jaar.

Hoe kan ik een hypotheek aanvragen met NHG?

De eerste stap is een inkomensverklaring. U kunt contact met ons opnemen zodat wij u kunnen helpen met het aanleveren van de juiste stukken voor de inkomensverklaring. Daarna kunt u een hypotheek aanvragen via de normale weg.

Neem contact op met onze hypotheekadviseurs en we helpen u op weg.

Hypotheek met NHG voor ZZP’ers
Beoordeel deze pagina

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

pubcontenthypotheken

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 088-020 4525.